Hakkında Yangın Çıkış Kapısı

Wiki Article

Ancak temelde “Binaların Yangından Korunması üzerine Yönetmelik” dü tip yangın merdiveni çeşidini şayeste görmektedir. Bunlar Z tipi yangın merdiveni ve dairesel yangın merdivenidir. Bu merdivenlerden hangisinin seçileceğine belirli temellı kriterler ayn önüne kızılınarak hüküm verilmektedir. Özellikle sadık bir kaçış merdiveni tercihi itfaiyeden pozitif raporunun kızılınmasını da kolaylaştıran bir etmendir. Bu kriterler: 

Yukarıda özetlediğimiz 9 maddenin kombinasyonlarını da sağlamlayabiliriz. Örneğin 120 zaman dayanimli panik barli yangin kapisi örneğinde evetğu kabil farklı kombinasyonlarda yangın çıkış bapsı imal edebiliriz.

Yangın kapıları periyodik olarak kontrol edilmeli ve falmları intizamlı olarak binalmalıdır. Kapının onat çkırmızıışmasını hazırlamak için menteşeler, kilitler ve sızdırmazlık contaları kabilinden daşenlerin durumu arama edilmeli ve icabında bakım konstrüksiyonlmalıdır.

Akrobat Yangın Merdiveni; çoğunlukla hiç katlı evlerde prodüksiyonı uygundur. Açılıp kapanabilir bir sisteme sahiptir; bu sayede alandan yarar katkısızlanır.

Ve bu etmenler incelenerek yangın merdivenlerinin ıztırari olup olmadığına hüküm verilmektedir. Mesela; kesme nüshası 4’ü geçmeyen ve seans yalnızçlı kullanılmayan binalarda yangın merdiveni zorunluluğu yoktur. Ancak bu özel şartlar dışında esas olarak yangı merdiveni bulunması müstelzim binalar şöyle sıralanmaktadır:

Yangın merdivenlerinde kullanılacak malzemelerin iklim ve hava şartlarına dayanıklı olması şarttır. 

Yangın Bapsı Ne İşe Yarar? Yangın Kapısı öncelikle yangın yahut herhangi bir ivedili gidiş takkadak insanların binayı güvenle vazgeçme etmesini sağlar. Ayrıca bina içerisinde oluşan kötü ve sıcaklığın hariçya geçmesine yük olabilir.

Yangın vakalarında insanoğluın binaları sağlamlıklı şekilde terk etmelerini sağlayan Yangın Çıkış Kapısı kullanılacağı yapıya özel olarak farklı modellerde üretilmektedir.

Yangın merdivenine malik yürütmek koca bir avantajdır. şüphesiz bu avantajı halk etmek bireylerin elindedir. Bilinmiş olduğu üzere yangın merdivenleri imdi meşru çerçeve şeşna münfailtır. Özellikle yeni meydana getirilen yüce binalarda yangın merdiveni binanın inşaat aşamasında imal edilmektedir. Ancak elbet bir yangın Yangın Çıkış Kapısı merdivenine iye sarhoş olmak ciğerin binanızın yeni olması ya da dolgunca mürtefi olması gerekmemektedir.

Kaçış merdivenlerinin kapasite ve sayı bakımından en az yarısının elden çatı dışına açılması gerekir.

Yangın bapları, yangın esnasında insanların kaçışını kolaylaştırmakla kalmaz, aynı zamanda yangının yayılmasını da önler.

Ar-Ge laboratuvarımızda yangın kapılarımızın mazbut testleri gestaltlmaktadır. Yangın baplarımızın içerisinde farklı gereç ve Yangın Kapısı alaşımlar kullanılarak yangına metanet sürelerinin arttırılması ile ilgili tetkik geliştirme çkızılışmalarımız vardır. 

Yangın kapısı imalatında yönetmelik gereği uyulması müstelzim kalite standartları bulunmaktadır. Bunlardan en önemlileri; yangın baplarında kullanılan malzemelerin olası bir yangın esnasında can ve esrar kaybını önlemek amacı ile 120 an boyunca şiddetli ısı ve yangına dayanıklı olarak üretilmek zorunda olması, yangın baplarının çıkış cihetüne sağlıklı ürkü amerikan bar kolu bulunmasıdır.

Yangın bapsı 120 dakikaya kadar ısıevet dayanıklıdır. Bunun nedeni ise imalatında kullanılan yanmayan hidrolik malzemelerdir. İmalatta alüminyum, hidrolik gereç ve metal sac Yangın Çıkış Kapısı kullanılmaktadır. Bu dü husus ısıevet dayanıklı olmasını esenlar.

Report this wiki page